Masseter, en güçlü çiğneme kası olarak bilinen ve çene bölgesinin yan tarafında bulunan bir kastır. Bu kasın belirginleştirilmesi masseter büyümesi adı verilir ve genellikle diş sıkma ve gıcırdatma gibi şikayetleri olan bireylere uygulanır. masseter kasının bulunduğu yüzün alt kısmının inceltildiği masster botoksu işlemi ile bu rahatsızlığın tedavisi gerçekleştirilir.
Masseter Botoksunun Faydaları Nelerdir?
Plastik cerrahi operasyonların aksine botoks, hiçbir cerrahi müdahale gerektirmediğinden son derece güvenilir bir uygulamadır. Çene yapısını incelterek daha oval ve ince bir yüz yapısı oluşturur. Daha ince ve belirgin çene hatları ile yüze estetik bir görünüm sağlar.Çene sıkma ve gıcırdatma gibi rahatsızlıklardan kaynaklanan ağrıyı ortadan kaldırır.
Masseter Botoksu Nasıl Yapılır?
Bu işlem sırasında botoks direkt olarak çene bölgesinin yan tarafında bulunan masseter kasına enjekte edilir. İşlem öncesinde uzmanlar anestezik krem ile bölge uyuşturur. Böylece 10 dakika kadar kısa süren bir işlemde bireyler herhangi bir acı hissetmez. İşlem bittikten sonra kişiler günlük hayatına kolayca adapte olur ve rutinleri aksamaz.
Botoks uygulamalarının etkisi işlem sonrası hemen görülmeye başlar. Ancak sonucun tam anlamıyla görülmesi için işlem bölgesindeki şişlik ve morarmanın geçmesi beklenmelidir. Bu, birkaç gün sürebilir.